Att välja ram är också en konst

Jag har jobbat i 30 år med inramningar och gjort tusentals ramar genom åren. Det senaste årtiondet så har det hänt mycket inom rambranschen. Utbudet av ramlist har ökat kraftigt. Stora listtillverkare runt om i världen konkurrerar om den svenska marknaden. Allt större vikt läggs på färg och design. Trender i samhället och inom heminredning följs noga. I mitt sortiment så har jag över 1000 lister att välja bland. Passepartoutkartong finns i alla tänkbara nyanser.

Vad ska man tänka på då?

Självklart så får du förslag av mig på passande inramning till just ditt konstverk. Men det är bra om du bestämt dig för var du har tänkt placera tavlan. Omgivningen spelar in på ramvalet. En modern högblank ram kanske inte passar in i ett rum med allmoge. Sen är det även bra om du har klart för dig hur "viktig" bilden är som du ska rama. Ska den ha en "central" roll i rummet? Vill du framhäva den eller ska den mer bara smälta in? Har du svar på dessa frågor så är jag övertygad om att du kommer bli nöjd.

wow-känsla för nya kunder

Stamkunder vet vad vi kan, men för nya kunder så blir det en WOW-känsla när de hämtar sin färdiga inramning. Uttrycket som många använder "jag vill bara ha en enkel ram, det är konstverket man vill se", är många gånger fel tänkt. Ramen är väldigt viktig och ibland krävs en kreativ inramning för att "se" tavlan.